Úvod » přípravka - sezona 2020/21

Všechno jednou končí

publikováno 21.05.2021

Přátelé, kamarádi, hráči a hráčky. 

Tahle sezona byla opravdu naprosto ojedinělá. Odehráli jsme jen několik málo utkání na podzim a pak od října  už nic. Promarnili jsme spoustu času, mohli jsme se naučit mnoho , mohli jsme odehrát desítky přátelských i mistrovských utkání, mohli jsme se zúčastnit několika halových turnajů .....  Bohužel , vyšší moc udělala své. 

I pro mě osobně to byla sezona zcela odlišná od těch 15 předchozích. Hned od počátku mého "přestupu" do Jesenice jsme se spolu s Tomášem snažili děti něčemu naučit, chtěli jsme, aby vytvořili partu, tým , aby je to bavilo, aby chodili na tréninky rádi a aby i oni viděli, že tvrdá práce na tréninku se vyplácí. Bohužel jsme neměli moc šancí, abychom to předvedli na hřišti. Přesto si myslím, že k určitému posunu došlo a děti se něco naučili. 

Přišel jsem sem, do jesenice ze dvou důvodů:

1- nechtěl jsem jen tak ze dne na den opustit "své" Kosováky a předat je někomu jinému. Slíbil jsem jim, že s nimi budu co to půjde.

2- Chtěl jsem, aby se postupně dostali do týmu, který povedou jiní trenéři postupně a proto jsem šel pomoci Tomášovi s trénováním.

Nyní, po sezoně se "Kosováci" ( alespoň ti starší - tj. ročníky 2010-11) zcela adaptovali na nové podmínky, nové trenéry a nové spoluhráče a kamarády.  Ti mladší (ročníky 2012-2014) se začlenili k mladší přípravce Jesenice a tvoří společně jeden tým. Nikdy jsem nedělal rozdíly mezi hráči ( Ať už to byli hráči Kosovky nebo Jesenice) ani mezi kluky a holkami. Snažil jsem se přistupovat ke všem bez rozdílu. Snažil jsem se je něco naučit a to nejen fotbalově, ale i to, že jsme jeden tým a že nejen ve sportu platí férová hra a férové jednání. Snad se mi alespoň něco málo podařilo.

Proč tedy nyní chci skončit?  Ty důvody jsou vpodstatě dva. jednak jsem sem přišel pomáhat , ne přímo trénovat. To ale dopadlo přesně obráceně. Nemám nic proti Tomášovi, zcela ho chápu, že práce je (obzvášť v téhle nešťastné době) velmi důležitá a nic mu nevyčítám. Je jasné, že práce se kolikrát opravdu nedá časově zkloubit s tréninkem. Spolupracovalo se mi sním dobře, měli jsme velmi blízké názory na trénování i třeba na vedení utkání. Dětí v kategorii mladší přípravky je cca 17-20. Bohužel , takový počet a navíc vpodsatě v rozmezí 4 let věku se prostě nedá rozumně zvládat v jediném člověku.

Druhým důvodem je to, že jsem po této sezoně úplně vyhořelý, nemám motivaci a také je to dosti náročné na čas. Možná se budete divit, ale trénovat , to není jen 2x týdně  přijet v 15:50 na hřiště a v 17:40 být doma. Ono je potřeba si také lecos připravit , jaké připravit cvičení, pomůcky, domlouvat přáteláky, rozmyslet sestavu. Na tréninku samotném řešit podle počtu dětí jaká cvičení dělat tak, aby se nenudily, aby to zvládaly a přitom se něco naučily....

Přesto se mi bude po dětech neskutečně stýskat. 

děkuji všem rodičům za podporu, a všem dětem přeji, aby příští fotbalová sezona byla již zase normální.

Michal 

 

Komentáře

Přispívat do diskuze mohou jen přihlášení uživatelé.

Osobní profil Vojta.s | 21.05.2021 18:29
Ahoj Michale je to myslím velká škoda, ale úplně tě dokáží pochopit.Snazil jsem se ti trochu při tréninku pomocí,ale sám to člověk nemá ve svých silách zvládnout. Vojtu to pod tvým vedením bavilo a mnohé se i naučil a to nemyslím jen fotbalové dovednosti.Takze ti s Vojto dekuji
Osobní profil PrihodaVit | 21.05.2021 14:17
Michale děkujeme Ti za VŠE. Ať se Ti daří profesně i soukromě. DÍKY

Aktualita

KOSOVKA : Obecnice/Láz 3:4 (2-2, 0-2, 1-0)
Parádní zápas, ve kterém se radoval soupeř.  Dnes jsme přivítali tým Obecnice/Lázu na našem trávníku a myslím, že to byl asi nejlepší zápas podzimu. ...

Kalendář akcí

« 05 / 2024 »
Po Út St Čt So Ne
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Nejbližší akce
Astratex.cz - Svůdné spodní prádlo nejen pro vášnivé večery


Tento web používá k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti soubory cookie. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte. Další informace
Panska moda na Zoot.cz